Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji sektöründeki başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Geçen yıl Ağustos ayında halka arz edilen Tatlıpınar Enerji'nin (TATEN) ardından, Grubun CEO'su ve Tatlıpınar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutluğ, yeni halka arzlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve Halka Arz Planları

CNBC-e canlı yayınına katılan Kutluğ, şirketin elektrikli araç şarj istasyonları konusundaki planlarını paylaştı. Ayrıca, Borsa İstanbul’da halka arza çıkabilecek yeni Ağaoğlu Grubu şirketlerinin olabileceğini belirtti. Kutluğ, “Umuyorum ki Ağaoğlu GYO’yu sene sonu olmadan halka açık görmüş olacağız. İnovatif bir GYO düşünüyoruz. Ağaoğlu GYO’dan sonra birkaç halka arz daha gelecek.” dedi.

Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Gelecek Planları

Kutluğ, Ağaoğlu Grubu'nda başka halka arzların da planlandığını ifade ederek, gayrimenkul yatırım fonu kurma planlarının olduğunu açıkladı. Bu adımlar, Ağaoğlu Grubu'nun yatırımcılara yeni fırsatlar sunmayı hedeflediğini gösteriyor.

Tatlıpınar Enerji'nin Performansı

Tatlıpınar Enerji (TATEN) hakkında konuşan Kutluğ, Balıkesir yatırımının üçüncü çeyrekte devreye gireceğini duyurdu. Bursa ve Yalova projeleri için finansman görüşmelerinin devam ettiğini belirten Kutluğ, yılın ilk çeyreğine yönelik finansal sonuçları değerlendirdi. Varlıkların %10 arttığını, hasılatta %30’a ve karlılıkta %75’e yakın artış olduğunu ifade eden Kutluğ, “Şirketin ilk çeyrekte 132 milyon TL kar elde ettiğini bildirdi. Büyümekte olan bir şirket, asıl yansımalarını sonraki bilançolarda daha iyi göreceğiz.” diye konuştu.

TATEN Hisselerinin Durumu

Geçen yıl Ağustos ayında 22,50 TL’den halka arz edilen TATEN hisseleri, Eylül 2023’te 85 TL’ye kadar yükselmişti. Ancak bu seviyeyi koruyamayan hisseler yılı 30,78 TL’den kapattı. 2024’e güçlü bir başlangıç yapan hisseler, sonrasında değer kaybetti. Aylık bazda %2,77 prim yapan hisseler, haftalık bazda %5’ten fazla değer kaybetti. Yazım sırasında %0,98’lik düşüş ile 30,34 TL’den işlem görüyor.