Ata Turizm İşletmecilik Taşımacılık Madencilik Kuyumculuk San. ve Dış Ticaret A.Ş., halka arz sürecini başlattı. Şirket, toplamda 280 milyon lot hisseyi sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla yatırımcılara sunacak. Halka arz kapsamında sermaye artırımı ile 240 milyon lot, Tan Turizm Havayolu Taşımacılık Bilgisayar Elektronik San. ve Dış Ticaret A.Ş.'nin ortak satışı ile 40 milyon lot hisse satışı gerçekleştirilecek.

Fonların Kullanım Alanları Belirlendi

Halka arzdan elde edilecek fonların büyük bir kısmı, kiracı sıfatıyla kullanılan taşınmazların satın alımı için kullanılacak. Taslak izahnameye göre, fonların %80-90'ı bu amaçla ayrılacak. Kalan fonların %10'u otel ve restoranların renovasyonu, %5-10'u taş ocağı kapasite artırımı ve %5-10'u işletme sermayesi olarak değerlendirilecek.

Tahsisat Grupları ve Satmama Taahhüdü

Tahsisat grupları, yurt içi bireysel ve kurumsal yatırımcılar ile yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtılacak. Detaylar ilerleyen aşamalarda tamamlanacak. Ayrıca, halka arz gelirinin %20'si fiyat istikrarı için kullanılacak ve bu süreç 30 gün sürecek. İhraççı ve ortaklar, bir yıl boyunca hisselerini satmama taahhüdünde bulunacaklar.

Ata Turizm’in Tarihi ve Yapısı

Dorak Turizm Gayrimenkul ve Yatırımları Holding A.Ş.'nin temelleri, 1971 yılında turizm alanında hizmet vermek için kurulan Dorak Tours ile atılmıştır. Şirket, 2002 yılında Ata Turizm adıyla Limited Şirket olarak kurulmuş, 2015 yılında ise Anonim Şirket statüsüne geçmiştir. İstanbul merkezli olan şirket, otel işletmeciliği, restoran işletmeciliği, madencilik ve havacılık sektörlerinde faaliyet göstermektedir.