Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş., halka arz hazırlıklarını tamamlayarak Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) resmi başvurusunu yaptı. Şirket, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle toplamda 50 milyon lotluk hisseyi yatırımcılara sunmayı planlıyor. Halka arzın %16,25'lik bir oranla gerçekleşeceği ve sermaye artırımıyla 40 milyon lotun arz edileceği belirtilirken, geri kalan 10 milyon lotun ise şirket ortakları tarafından satılacağı açıklandı.

Halka Arzın Detayları ve Ortaklık Yapısı

Ekinciler Demir ve Çelik’in halka arzında, sermaye artırımının yanı sıra ortak satışı da önemli bir rol oynuyor. Ortak satışları kapsamında; Namık Kemal Ekinci, Faruk Ekinci, Haluk Ekinci, Tarık Ekinci, Neziha Ekinci ve Sıdıka Baytan her biri 1.713.972 lot hisse satışa sunacak. Ayrıca, İlker Eker, İlkay Eker ve Soner Eker’in her biri 571.324 lot, Recep Ekinci ise 2.196 lotluk hisse satışı gerçekleştirecek. Halka arzdan elde edilecek fonun %60’ının yenilenebilir enerji yatırımlarında, %30’unun hammadde tedariki ve işletme sermayesi finansmanında, %5’inin hurda işleme ve hazırlama tesisi yatırımında ve %5’inin kütük kaynatma ve kangal sistemi yatırımında kullanılması planlanıyor.

Yatırımcılar İçin Kritik Bilgiler

Ekinciler Demir ve Çelik, halka arz sürecinde yurt içi bireysel ve kurumsal yatırımcılara yönelik tahsisat gruplarının detaylarını ilerleyen dönemde açıklayacak. Şirketin taslak izahnamesine göre, halka arz sonrası fiyat istikrarı uygulaması planlanmamakta olup, ihraççı ve ortaklar için 1 yıllık satmama taahhüdü bulunuyor.

Şirketin Piyasa Konumu ve Gelecek Planları

İstanbul merkezli Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş., 1983 yılında İskenderun’da Türkiye’nin ilk özel sektör demir-çelik tesisi olarak kuruldu. Şirket, yenilikçi yaklaşımı ve yüksek üretim kapasitesiyle sektörde öncü bir konumda yer alıyor. Küresel çapta 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan Ekinciler, 2021 yılında Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında 72. sırada, 2022 yılında ise 103. sırada yer alarak güçlü büyüme performansını sürdürüyor.