FLO Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş., halka arz sürecine giriyor. Şirket, halka arz için İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile işbirliği yaptı. Halka arz kapsamında sermaye artırımı ve ortak satışı şeklinde toplamda 87.157.894 lot hisse satışı planlanıyor.

Halka Arz Detayları

  • Sermaye Artırımı: 36.315.789 lot
  • Ortak Satışı:
    • 38.131.579 lot (Mater Footware B.V.)
    • 6.355.263 lot (Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.)
    • 6.355.263 lot (Bim Birleşik Mağazalar A.Ş.)

Fon Kullanım Alanları

Halka arzdan elde edilecek fonun %45-55'i yurt içi ve yurt dışı mağaza açılışları, mevcut mağaza ağının modernizasyonu ve teknoloji yatırımları için kullanılacak. Geri kalan %45-55'lik kısım ise işletme sermayesi olarak değerlendirilecek.

Tahsisat Grupları

Taslak izahnameye göre, yurt içi bireysel ve kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek pay miktarları ilerleyen aşamalarda belirlenecek.

Satmama Taahhüdü:

  • 1 yıl ihraççı
  • 1 yıl ortaklar

Halka Arz Takvimi

Halka arzın 2024 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor.

FLO'nun Kısa Tarihçesi ve Faaliyetleri

1960 yılında temelleri atılan FLO, bugün Türkiye ayakkabı pazarının öncü firmalarından biri. Türkiye’de ayakkabı sektöründe öncülük yapma ve sektörü dünya üretim liginde üst sıralara taşıma vizyonuyla hareket eden FLO, doğrudan 15 binin üzerinde, dolaylı olarak ise 30 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor.

FLO, CIS, Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere 30 ülkede yurt içi ve yurt dışında 850'i aşkın mağazasıyla hizmet veriyor. Çok kanallı bir iş modeli ile faaliyetlerini sürdüren FLO, mağazacılığın yanı sıra e-ticaret kanalları ve toptan satış ağıyla da hem Türkiye’de hem de yurt dışında milyonlarca kişiye ulaşıyor.

Markalar ve İş Modelleri

FLO, Türkiye’nin spor giyim ve sneaker zinciri IN STREET ile satış ağını her yıl güçlendiriyor. Kinetix, Lumberjack, Polaris, Butigo gibi lider markaların yanı sıra Nine West, Lotto, Reebok, U.S. Polo ASSN gibi global markaları bünyesinde barındırıyor.