Galatasaray, uzun vadeli gelir hedefleri doğrultusunda Galatasaray Mağazacılık AŞ’yi halka arz etmeye hazırlanıyor. T24’ten Ayhan Şensoy’un aktardığı bilgilere göre, Sportif AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Mağazacılık AŞ’nin halka arz süreci için gerekli başvuruların 2025’in başında yapılması ve halka arzın 2025 sonu veya 2026'da tamamlanması planlanıyor. Halka arz sürecinin başarıyla tamamlanması durumunda Galatasaray’ın kasasına 3-4 milyar TL arasında bir gelir bekleniyor.

Columbus Projesi Hayata Geçiyor

Galatasaray'ın eski başkan yardımcısı ve Galatasaray Mağazacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey, halka arz planına ilişkin yaptığı açıklamada, “Galatasarayımıza bıraktığımız Columbus projesinin büyük bir aşamasının hayata geçecek olmasından dolayı mutluyuz. Bu halka arz, doğru yapıldığında kulübe büyük finansal katkı sağlayacağı gibi varlıklarımızın korunmasını da güvence altına alacaktır” dedi.

Finansal Güç ve Sürdürülebilirlik Hedefleniyor

Galatasaray’ın planlanan halka arz yoluyla elde edeceği finansal katkının, kulübün mali yapısını güçlendirmesi ve gelecekteki projeler için kaynak sağlaması bekleniyor. Projenin Galatasaray’ın mali sürdürülebilirliğine katkıda bulunması ve kulübün uzun vadeli finansal stratejilerini desteklemesi hedefleniyor.