GÜNDEM

İş Bankası’na 15 Kurumdan Hedef Fiyat Güncellemesi

İş Bankası’nın 2024 ikinci çeyrek bilançosu sonrası 15 aracı kurum, hisse hedef fiyatlarını güncelledi; ortalama hedef fiyat %45 prim potansiyeli sunuyor.

Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR), 2024 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını 7 Ağustos 2024 tarihinde açıkladı. Banka, 6 aylık dönemde 29.330.577.000 TL net kâr elde etti; ancak bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %7 oranında bir düşüşe işaret ediyor. İş Bankası’nın bilançosu sonrasında, hisse senedini araştırma kapsamına alan 15 farklı aracı kurumdan hedef fiyat güncellemeleri geldi.

Hedef fiyatlar ve prim potansiyeli açıklandı

15 aracı kurumun İş Bankası için açıkladığı hedef fiyatlar 17,50 TL ile 22,69 TL arasında değişiyor. Kurumlar tarafından açıklanan hedef fiyatların ortalaması ise 19,55 TL olarak belirlendi. Bu ortalama hedef fiyat, İş Bankası hissesi için %45,51 oranında bir prim potansiyeline işaret ediyor. Analizlerde, bankanın mevcut performansı ve gelecekteki beklentiler göz önüne alındığında, İş Bankası hisselerinin yatırımcılar için cazip bir seçenek olabileceği öngörülüyor.

ARZHABER Grafik Servisi - İş Bankası Hedef Fiyat Grafiği

Kurumların güncel hedef fiyatları

En yüksek hedef fiyatı 22,69 TL ile TEB Yatırım açıklarken, en düşük hedef fiyat ise 17,50 TL ile Garanti BBVA Yatırım'dan geldi. Çoğu aracı kurum, İş Bankası hissesi için ‘al’ tavsiyesi verirken, bazıları ‘endekse paralel getiri’ değerlendirmesi yaptı. Hedef fiyatların ortalaması ve tavsiyeler, yatırımcıların İş Bankası hissesi için olumlu beklentilerini yansıtıyor.