TASLAK HALKA ARZ

Masfen Enerji halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu

Masfen Enerji, halka arz için SPK'ya başvurdu. 120 milyon adet hisse sabit fiyatla talep toplanacak ve bireysel yatırımcılara eşit şekilde dağıtılacak. Şirket, Yıldız Pazar'da işlem görecek.

Türkiye’nin önde gelen güneş enerjisi firmalarından Masfen Enerji A.Ş., halka arz sürecine girerek SPK'ya başvurusunu yaptı. Toplamda 120 milyon adet hissenin satışa sunulacağı halka arzda, 75 milyon hisse sermaye artırımı, 25 milyon hisse mevcut ortak satışı ve 20 milyon hisse ek ortak satışı şeklinde gerçekleşecek.

Borsa dışında sabit fiyat yöntemiyle talep toplanacak

Halka arzda, borsa dışı sabit fiyatla talep toplama yöntemi uygulanacak. Bu yöntem, yatırımcıların belirli bir fiyat üzerinden hisselere erişimini sağlayacak. Dağıtım ise bireysel yatırımcılara eşit şekilde yapılacak. Şu an için tahsisat oranları kesinleşmiş değil. Ek satış imkânı da halka arz sürecinde yer alacak.

Deniz Yatırım liderliğinde konsorsiyum kurulacak

Masfen Enerji’nin halka arz işlemleri, Deniz Yatırım’ın liderliğinde kurulacak bir konsorsiyum tarafından yürütülecek. Hisseler Borsa İstanbul’un Yıldız Pazar’ında işlem görecek ve şirket halka arz sonrasında piyasa koşullarına bağlı olarak fiyat istikrarını sağlamak için gerekli adımları atmayı planlıyor.

460 MW'lık güneş enerjisi projeleri

2014 yılında faaliyetlerine başlayan Masfen Enerji, yenilenebilir enerji sektöründe güçlü bir konuma sahip. Bugüne kadar toplamda 460 MW kapasitesinde güneş enerjisi santrali projeleri geliştiren şirket, bu projelerin 106,4 MW'ını kendi yatırımı olarak işletiyor. Kendi yatırımları arasında 49 yıl süreli lisanslı projeler de yer alıyor.