ŞİRKET HABERLERİ

Medical Park İzmir'de Yeni Hastane Açıyor

MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. (MPARK), 1 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, İzmir'de hastane devriyle ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Devir İşlemleri ve Yeni Hastane

MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. yönetim kurulu, 31 Mayıs 2024 tarihinde %65 payı MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş.’ne ait olmak üzere MLP İzmir Sağlık Hizmetleri A.Ş. adında bir iştirak şirket kurulmasına karar verdi. Bu kapsamda İzmir'de faaliyet gösteren Özel Su Hastanesi’nin ruhsatı devralındı ve hastanenin ismi Özel Medical Park İzmir Hastanesi olarak değiştirildi. Ayrıca, 36 yataklı faaliyette olmayan bir hastane ruhsatı daha devralındı.

Ruhsat Devir İşlemleri Tamamlandı

Ruhsat devir işlemleri 28 Haziran 2024 tarihi itibariyle tamamlanmış olan Özel Medical Park İzmir Hastanesi, toplam 143 yatak kapasitesine sahip. MLP Sağlık Hizmetleri, bu yeni hastane ile İzmir'deki sağlık hizmetlerini genişletmeyi hedefliyor.

Şirket yönetim kurulu, bu işlemlerle ilgili olarak Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 6. maddesi kapsamında içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesi kararı aldı. Bu karar, piyasaya yönelik olası müdahalelerin önlenmesi, şirketin yasal haklarının ve menfaatlerinin korunması amacıyla alındı. Erteleme sebebi ortadan kalkar kalkmaz bu açıklama yapıldı.