Oyak Çimento, İskenderun tesisinde kapasite artırımı için çimento değirmeni ve çimento silosu yatırımı yapacak. Yıllık 2 milyon ton olan öğütme kapasitesi 3,8 milyon tona çıkacak.

Yeni Yatırımla Kapasite Artışı

Oyak Çimento (#OYAKC), uzun vadeli büyüme planlaması çerçevesinde aldığı yatırım kararını yatırımcısıyla paylaştı. Şirket, İskenderun'da bulunan ve stratejik öneme sahip olduğunu belirttiği tesisinin üretim kapasitesini artıracak. Bu amaçla çimento değirmeni ve çimento silosu yatırımı yapacak. Söz konusu yatırımla, mevcut 2.000.000 ton/yıl olan öğütme kapasitesinin 3.800.000 ton/yıla çıkarılması hedefleniyor.

Yatırım Süreci ve Beklentiler

Haziran ayında başlayacak olan yatırım, önümüzdeki dönemlerde kademeli olarak artırılacak. Gerçekleştirilecek yatırımla, Oyak Çimento'nun bölgedeki üretim kapasitesi ve rekabet gücü önemli ölçüde artmış olacak.

Uzun Vadeli Büyüme Stratejisi

Oyak Çimento'nun İskenderun'daki yatırım kararı, şirketin uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda attığı önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Kapasite artışıyla, şirketin üretim verimliliği ve pazar payının önemli ölçüde büyümesi amaçlanıyor.