Pardus Portföy Yönetimi A.Ş., 4 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BAYRK) pay alımı gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirket, 4 milyon adet BAYRK hissesi alarak dikkatleri üzerine çekti.

Açıklamanın Detayları

Pardus Portföy Yönetimi A.Ş., 4 Temmuz 2024 tarihinde Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BAYRK) hisselerinde 4.000.000 adet hisse alımı gerçekleştirdiğini belirtti. Bu alımla birlikte, Pardus Portföy'ün kurucusu olduğu yatırım fonlarının BAYRK hisselerindeki payı %12,73’e yükseldi.

Özel Durumlar Tebliği Gereğince Açıklama

Özel Durumlar Tebliği (II.-15.1)’nin sermaye yapısına ve yönetim kontrolüne ilişkin değişikliklerle ilgili 12. maddesine göre, bir kurucuya ait yatırım fonlarının sermayedeki payı belirli oranlara ulaştığında veya bu oranların altına düştüğünde kurucu tarafından açıklama yapılması gerekmektedir. Pardus Portföy'ün BAYRK hisselerindeki payı %10 sınırını aşarak %12,73’e ulaştı.

Piyasa Üzerindeki Etkisi

Bu alım işlemi, Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerinin piyasa değeri üzerinde olumlu bir etki yaratabilir. Pardus Portföy’ün gerçekleştirdiği büyük ölçekli alım, yatırımcıların BAYRK hisselerine olan ilgisini artırabilir ve hisse fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketlenmeye neden olabilir.