TASLAK HALKA ARZ

Quick Sigorta halka arz için SPK'ya başvurdu!

Quick Sigorta, halka arz süreci için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu. Arzdan elde edilecek fon, özkaynakların güçlendirilmesi için kullanılacak.

Quick Sigorta A.Ş., halka arz sürecini başlatarak Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Halka arz kapsamında, 25.998.000 lot sermaye artırımı yapılacak. Aynı zamanda şirketin bazı ortakları tarafından toplam 12.703.770 lot hissenin satışı gerçekleşecek.

Halka arzın ayrıntıları

Mahmut Erdemoğlu tarafından 12.703.770 lot ile en yüksek miktarda hisse satışa sunulacak. Bunun dışında, Mine Erdemoğlu, Gökay Erdemoğlu, Türkay Erdemoğlu ve Maher Yatırım Holding A.Ş. her biri 1.083.250 lotluk satış yapacak. Ayrıca birçok farklı hissedarın da halka arzda çeşitli miktarlarda payları bulunuyor.

Elde edilecek fonun tamamı, şirketin özkaynaklarının güçlendirilmesinde kullanılacak. Hangi yatırımcılara hangi oranlarda tahsisat yapılacağı ise süreç ilerledikçe netlik kazanacak.

Tahsisat ve finansal planlar

Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılar, yüksek başvurulu yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar için belirli tahsisatlar oluşturulacak. Yüksek başvurulu yatırımcılara toplam arzın %10’u ayrılacak. Ayrıca halka arz edilen hisselerin %20'si, 30 gün süresince fiyat istikrarını korumak için kullanılacak.

Şirketin halka arz sonrasında sahip olacağı halka açıklık oranı %10,38 olacak. İhraççı ve ortaklar, halka arz sonrası 1 yıl boyunca hisselerini satmama taahhüdü verecek.

Quick Sigorta'nın faaliyetleri

Quick Sigorta A.Ş., dijital platformlar ve geniş acente ağıyla hayat dışı sigorta alanında hizmet veriyor. Zorunlu trafik sigortası, kasko, yangın, nakliyat ve ferdi kaza sigortası gibi pek çok alanda faaliyet gösteren şirket, Türkiye genelinde geniş bir müşteri kitlesine hizmet sunuyor.

Maher Holding A.Ş.'nin bir iştiraki olan Quick Sigorta, 433.300.000 TL sermaye ile 2015 yılında İstanbul’da kurulmuş ve %100 yerli sermayeye sahip bir sigorta şirketi olarak faaliyet gösteriyor.