Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. (TATEN), 22 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Balıkesir'de bulunan Tatlıpınar RES Projesi'ne ek olarak 19,49 MW kurulu güç kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) tamamlandığını ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından mevzuata uygun olarak kabul edildiğini duyurdu. Santral, aynı tarihten itibaren ticari enerji üretimine başladı.

Tatlıpınar Enerji Kapasitesini Artırıyor

Tatlıpınar Enerji, Balıkesir'deki mevcut 44,72 MW kapasiteli rüzgar enerjisi santraline ek olarak, 19,49 MW kapasiteli GES'in devreye alınmasıyla enerji üretim kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Bu yeni kapasite artışıyla birlikte, şirketin yönetimindeki toplam kurulu güç 303,21 MW’a ulaştı.

Gelecek Hedefleri

Tatlıpınar Enerji, yenilenebilir enerji yatırımlarına planlandığı şekilde devam ederek, tamamlanacak hibrit ve kapasite artışı projeleriyle toplam kurulu gücünü 349,10 MW’a çıkarmayı hedefliyor. Şirket, bu yatırımlar ile yenilenebilir enerji sektöründeki güçlü konumunu daha da sağlamlaştırmayı planlıyor.