TASLAK HALKA ARZ

Türk Telekom’da Halka Arz Piyasa Koşullarına Bağlı Olacak

Türk Telekom’da ikincil halka arz planları gündemde! CEO Ümit Önal, piyasa koşullarının belirleyici olacağını söyledi

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, bugün düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türk Telekom’da ikincil halka arz planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Önal, imtiyaz süresinin uzatılmasının ardından TVF’nin halka arz yapıp yapmayacağını piyasa koşullarına göre değerlendireceğini belirtti. Önal, TVF’nin kararını, şirketin stratejik değerini en iyi şekilde yansıtacak koşullar oluştuğunda vereceğini ifade etti.

Blok Satış Planı Yok

Toplantıda ayrıca, TVF’nin sahip olduğu Turkcell ve Türk Telekom’un birleşmesi konusunda herhangi bir gündem olmadığını vurgulayan Önal, Türk Telekom hisselerinin TVF’ye geçmesinin ardından blok satışın gündemlerinde olmadığını söyledi. “İmtiyaz süresinin uzatılmasından sonra TVF’nin nasıl bir yol izleyeceği konusunda kesin bir şey söylemek zor,” diyen Önal, stratejik varlıkların korunmasının öncelikli olduğunu belirtti ve blok satışların olasılığının düşük olduğunu ekledi.

Stratejik Değerlendirmeler Sürüyor

Önal, Türk Telekom’un stratejik varlıkları koruma hedefinin sürdüğünü ve bu çerçevede atılacak adımların piyasa şartlarına bağlı olarak değerlendirileceğini dile getirdi. Halka arz konusunda kesin bir tarih vermeyen Önal, TVF’nin piyasa koşullarını yakından takip ettiğini ve uygun zaman geldiğinde yatırımcılara gerekli bilgilendirmenin yapılacağını söyledi.

Spot: Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, TVF’nin ikincil halka arz kararını piyasa koşullarına göre alacağını ve stratejik varlıkların korunmasına öncelik verileceğini açıkladı.