TASLAK HALKA ARZ

Vakıf Faktoring halka arz yolunda!

Vakıf Finansal Kiralama, Vakıf Faktoring'in halka arzı için SPK'ya başvuruda bulundu; sermaye artırımı ve ortak satışlarıyla %25 halka açıklık sağlanacak.

Vakıf Finansal Kiralama, Vakıf Faktoring'in halka arz sürecini başlatmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) resmi başvuruda bulundu. Halka arz, hem sermaye artırımı hem de ortak satışı yoluyla gerçekleştirilecek ve şirketin %25'lik kısmı yatırımcılara açılacak.

Halka Arz Şekli ve Detaylar

Halka arz kapsamında, 50.000.000 adet hisse sermaye artırımıyla sunulacak. Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Vakıfbank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfı, Vakıf Finansal Kiralama A.Ş. ve Vakıf Pazarlama San. ve Tic. A.Ş. tarafından toplam 174.999.750 lotluk ortak satışı gerçekleştirilecek.

Fonların Kullanım Amacı

Taslak izahnameye göre, halka arzdan elde edilecek gelirler, tamamen Vakıf Faktoring'in faktoring işlemlerinin finansmanında kullanılacak. Bu gelir, şirketin operasyonel kapasitesini ve likiditesini artırmak için değerlendirilecek.

Tahsisatlar ve Finansal Planlama

Halka arz edilen payların yurt içi bireysel ve kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi öngörülüyor. Dağıtılacak pay miktarları ve kesin tahsisat oranları ilerleyen süreçte açıklanacak. Fiyat istikrarı uygulaması ise planlanmıyor.

Satmama Taahhüdü ve Halka Açıklık Oranı

Halka arz sonrası hem ihraççı hem de ortaklar için 1 yıllık satmama taahhüdü geçerli olacak. Vakıf Faktoring’in halka açıklık oranı ise %25 olarak belirlenmiş durumda.