19 Nisan haftasında, Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda yurt dışında yerleşik yatırımcılar tarafından 143,4 milyon dolarlık net hisse senedi satışı yapıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın raporladığı verilere göre, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış bu değer, haftalık bazda önemli bir hareketlilik gösterdi.

BofA, Türk Bankaları İçin Hedef Fiyatlarını Yükseltti BofA, Türk Bankaları İçin Hedef Fiyatlarını Yükseltti

Devlet İç Borçlanma Senetleri ve Diğer Menkul Kıymet İşlemleri

Aynı dönemde, yurt dışında yerleşik kişilerin Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) alım-satım faaliyetleri de dikkat çekiciydi. DİBS (Kesin Alım) net alımları 115,1 milyon dolar olarak gerçekleşti, buna karşın DİBS (Ters Repo) ve DİBS (Teminat) net satışları sırasıyla 3,7 milyon dolar ve 2,6 milyon dolar oldu. Şirket borçlanma senetleri ise 15,9 milyon dolarlık net alım ile kayda değer bir artış gösterdi.

Stok Değerlerinde Son Durum

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoklarının piyasa değeri, 36 milyar 793,7 milyon dolar olarak kaydedildi. DİBS stokları ise; Kesin Alım için 2 milyar 508,6 milyon dolar, Ters Repo için 1 milyar 776,8 milyon dolar ve Teminat için 1 milyar 667,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şirket borçlanma senetleri stokları ise 162,3 milyon dolar seviyesinde belirlendi.