Borsada yeni işlem haftasının startı dikkat çeken bir düşüşle gerçekleşti. BIST 100 endeksi, günlük bazda yüzde 0,5 civarında bir gerileme yaşayarak, 8784 puan seviyesindeki işlemlerine devam ediyor. Önceki haftalarda borsadaki canlanmanın etkisiyle halka arz edilen şirketlere olan talepte artış gözlemlenmişti.

Halka Arz Olan Şirketlerdeki Kayıpların Artışı

Yeni işlem gününde piyasaya sürülen hisselerdeki değer kaybı da dikkat çekici. XHARZ endeksi, günlük bazda yüzde 3 civarında bir düşüşle işlem görüyor. Limak Doğu Anadolu Çimento (LMKDC) hissesi, günlük olarak yüzde 4'ü aşan bir değer kaybı yaşadı.

Alves Kablo ve Diğer Şirketlerdeki Düşüş Trendi

Alves Kablo (ALVES) hisseleri, yeni işlem gününde değer kaybını daha da derinleştirdi. Şirket hissesi, yüzde 7'yi aşan bir kayıpla 56 dolar seviyesinden alıcı buluyor. Bu düşüş, önceki günlerdeki yükseliş serisinden sonra geldi. Benzer şekilde, Oba Makarnacılık (OBAMS) hisseleri de yüzde 4'ün üzerinde bir düşüş yaşayarak 52 dolara geriledi. Artemis Halı (ARTMS), yüzde 10'luk bir düşüşle taban fiyattan işlem görüyor.

Mogan Enerji'nin Hisse Senedi Performansı

Geçen hafta Mogan Enerji (MOGAN) hisse senedindeki tavan bozulmasının ardından, hisse bugün yüzde 5'e yakın bir düşüşle 21 TL'ye gerilemiş durumda.

Gdz Elektrik Dağıtım A.Ş halka arz yolunda! Gdz Elektrik Dağıtım A.Ş halka arz yolunda!

Merkez Bankası'nın Faiz Kararının Beklentisi

Perşembe günü Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararı, borsa yatırımcıları tarafından yakından takip edilecek. Piyasa analistleri, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 45 seviyesinde sabit tutması öngörüsünde bulunuyor. Bu kararın, piyasalar üzerindeki etkisi önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde görülecek.