Türkiye'nin öncü yazılım firmalarından Netcad Yazılım A.Ş., halka arz süreci için düğmeye bastı. Şirket, toplamda 37.000.000 adet hisseyi yatırımcılara sunmayı planlıyor. Halka arz, sabit fiyatla borsa dışında talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek ve hisselerin dağıtımı bireysel yatırımcılara eşit olarak yapılacak. Halka arzın ardından Netcad, Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

Halka Arz Detayları

Netcad, halka arz kapsamında 9.000.000 adet hisseyi sermaye artırımı yoluyla, 28.000.000 adet hisseyi ise mevcut ortakların satışı yoluyla yatırımcılara sunacak. Ortak satışında 24.500.000 hisse Eurocad Sarl. ve 3.500.000 hisse Evon Yapı tarafından satılacak. Halka arzın ardından şirket, %27,61 oranında halka açıklık oranına sahip olacak.

Fonun Kullanımı ve Dağıtım Detayları

Halka arzdan elde edilecek gelirin %75-85’i Ar-Ge yatırımları ve işletme sermayesi için kullanılacak. Kalan fonlar, pazar faaliyetlerinin artırılması ve şirketin büyümesini destekleyecek fiziki ve teknolojik yatırımlar için ayrılacak. Hisse dağıtımı ise yurt içi ve yurt dışı bireysel ve kurumsal yatırımcılara yapılacak.

Şirket Hakkında

1989 yılında Ankara’da kurulan Netcad, mekansal verinin dijitalleşmesi konusunda Türkiye’de öncü bir rol üstlenmiştir. Şirketin sunduğu mühendislik çözümleri, Türkiye genelinde kamu kurumları, belediyeler ve özel şirketler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.