Yalova Tersaneler Bölgesi'nde faaliyet gösteren Özata Denizcilik, 27-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında halka arz için talep toplamaya başladı. 105,00 TL sabit fiyatla gerçekleştirilecek halka arz, şirketin büyüme hedeflerine katkı sağlayacak.

Halka Arz Detayları ve Hedefleri

Özata Denizcilik'in mevcut sermayesini 60 milyon TL'den 71 milyon 350 bin TL'ye çıkarmayı planlayan halka arz, toplam 13 milyon 350 bin TL nominal değerli payların satışını içeriyor. Halka arz gelirinin bir kısmı, üst yapı ve alt yapı yatırımları ile GES projelerinde kullanılacak. Halka arz sonrası halka açıklık oranı %18,71 olarak öngörülüyor.

Yatırımcılar İçin Önemli Getiri Potansiyeli

Özata Denizcilik, elde edeceği gelirle büyüme ivmesini sürdürecek ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, gemi sayısının artışı ve bakım-onarım sektöründeki büyüme ile şirketin küresel pazardaki payını güçlendireceğini belirtti.

Gemi Bakım ve Dönüştürme Hizmetlerinde Lider

Özata Denizcilik, 50 bin metrekarelik alanda her türlü deniz taşıtının bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Şirket, ISO 14001, OHSAS 45001 ve ISO 9001 gibi kalite ve çevre yönetim sistemleri sertifikalarına sahip. Ayrıca, elektrik giderlerini azaltmak amacıyla GES projelerine yatırım yapmaya devam ediyor.