Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) açıklamasına göre, Sarkuysan ve Sanifoam şirketlerinin bedelsiz sermaye artırımı işlemleri tamamlandı ve pay senetleri hesaplara yansıdı. Sanifoam, bu süreçte hisselerinde rekor kırarken, Sarkuysan hisseleri negatif bölgede kaldı.

Sanifoam Hisselerinde Rekor Artış

Sanifoam Endüstri, sermayesini 30 milyon TL'den 150 milyon TL'ye çıkartarak yüzde 400'lük bir bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirdi. Şirketin SANFM payları, son bir yılda yüzde 340 artış gösterdi ve 20,7 lira ile tüm zamanların rekorunu yeniden denedi. SANFM hisseleri, sadece bir ayda yüzde 32, bir haftada ise yüzde 13 kazandırarak yatırımcısına büyük kazanç sağladı. Bedelsiz sermaye artırımı sonucunda, 1 lot SANFM hissesi olan yatırımcılar, yaklaşık 4 lot hisseyi daha bedelsiz olarak aldı.

Sarkuysan Hisselerinde Durağan Seyir

Sarkuysan da sermayesini yüzde 20 oranında bedelsiz artırma kararı aldı. Ancak SARKY hisseleri, Temmuz başından bu yana gerilemeye devam etti ve son bir yılda yüzde 17 düşüş yaşadı. Tüm zamanların rekorunu Eylül 2023'te 39,48 lira ile kıran SARKY, bu yıl en yüksek 32,41 liraya ulaştı. Şu anda 24 lira civarında işlem görüyor.