Cem Zeytin A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) aldığı onayla halka arz için geri sayıma başladı. Şirket, sermaye artırımı yoluyla yatırımcılara yeni fırsatlar sunacak.

Türkiye’nin önde gelen zeytin üreticilerinden Cem Zeytin A.Ş., uzun süredir hazırlıklarını yürüttüğü halka arz sürecinde önemli bir eşiği geçti. SPK’dan alınan onayla birlikte, Cem Zeytin A.Ş. 100 milyon lotluk sermaye artırımıyla yatırımcılarla buluşacak. Taslak izahnamede yer alan bilgilere göre, halka arzdan elde edilecek gelirler işletme kredilerinin geri ödenmesi, güneş enerjisi yatırımları, yeni tesislerin kurulumu ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi gibi stratejik alanlarda kullanılacak.

Detaylı Halka Arz Bilgileri

Cem Zeytin A.Ş., halka arz sürecinde sermaye artırımı yoluyla toplam 100 milyon adet pay satışı gerçekleştirecek. Bu payların %70'i yurt içi bireysel yatırımcılara, %30'u ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. İlerleyen süreçte dağıtılacak pay miktarı güncellenebilir. Şirket, halka arzdan elde edilecek fonların %35-40’ını işletme kredilerinin geri ödenmesinde, %5-10’unu güneş enerjisi santrali yatırımlarında, %10-15’ini yeni mut tesisinin kurulumunda, %5-10’unu tesis ve ekipman modernizasyonunda, %30-35’ini ise işletme sermayesinde kullanmayı planlıyor. Halka arz sonrası fiyat istikrarı 15 gün boyunca korunacak ve bunun için brüt halka arz gelirinin %20’si ayrılacak.

Cem Zeytin A.Ş.’nin Hikayesi

1990’ların başında Balıkesir, Edremit’te kurulan Cem Zeytin A.Ş., bugün 53.000 m²’ye ulaşan tesislerinde yıllık 25.000 ton zeytin üretim kapasitesiyle sektörde öncü firmalardan biri haline geldi. Salamura siyah ve yeşil zeytin üretimi, zeytin depolama, işleme ve paketleme alanlarında faaliyet gösteren Cem Zeytin, ISO 9001:2015 ve FSSC 22000 sertifikalarına sahip. Kaliteli ve doğal zeytin ürünleriyle bilinen şirket, Ar-ge çalışmalarıyla ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Yurt içi ve yurt dışındaki geniş pazar payı ile dikkat çeken Cem Zeytin, halka arzdan elde edeceği fonları akıllı yatırımlarla değerlendirerek büyüme yolunda önemli adımlar atmayı hedefliyor.