ŞİRKET HABERLERİ

Foneva Portföy Yönetimi Çan2 Termik Paylarını Aldı

Foneva Portföy Yönetimi A.Ş., 1 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Çan2 Termik A.Ş. (CANTE) pay alımına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Hisse Alım Detayları

Foneva Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), 28 Haziran 2024 tarihinde Çan2 Termik A.Ş. halka kapalı statüsündeki paylardan 149.235.132 adet lot hisse alımı gerçekleştirdi. Bu büyük ölçekli hisse alımı, şirketin Çan2 Termik A.Ş.'deki yatırımını önemli ölçüde artırdı.

Foneva Portföy'ün Açıklaması

Foneva Portföy Yönetimi A.Ş. yaptığı açıklamada, "Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu olarak 28 Haziran 2024 tarihinde Çan2 Termik A.Ş.'nin halka kapalı statüsündeki paylarından 149.235.132 adet lot hisse alımı gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Alımın Etkileri

Bu büyük ölçekli hisse alımının Çan2 Termik A.Ş. ve Foneva Portföy Yönetimi A.Ş. üzerindeki etkileri yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. Şirketin bu stratejik hamlesi, Çan2 Termik A.Ş.'nin piyasa dinamikleri ve finansal performansı üzerinde önemli bir etki yaratabilir.