Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. (HRKET), Borsa İstanbul'da Mayıs ayında halka arz edildikten sonra önemli bir karar aldı. 20 Haziran'da Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada, 2023 hesap dönemi karının dağıtılmayacağı duyuruldu. Şirket, bu kararı ekonomik koşullar ve uzun vadeli stratejik planlamaları göz önünde bulundurarak aldı.

Kar Payı Dağıtımı Yapılmayacak

HRKET, kar payı dağıtımı yapmama kararını, yatırımların finansman ihtiyaçları ve genel kanuni yedek akçanın ayrılmasından sonra kalan tutarın geçmiş yıl karlarına aktarılması gerekliliğiyle açıkladı. Bu karar, şirketin ilk genel kurul toplantısında onaya sunulacak.

Hisselerde Dalgalanmalar ve Son Durum

23 Mayıs'ta borsada işlem görmeye başlayan HRKET hisseleri, halka arz sonrası dört gün boyunca tavandan işlem gördü ve 102,4 TL'ye kadar yükseldi. Ancak sonrasında hisse fiyatları, 64 TL'ye kadar düşüş gösterdi. Bayram tatili sonrası, 20 Haziran'da hisselerde görülen alımlar ile hisse saat 14.00 itibarıyla yüzde 10 artışla 73 TL'den işlem görüyor ve haftalık artış yüzde 13,3 seviyesine ulaştı.