ŞİRKET HABERLERİ

Kaleseramik Üretim Kapasitesini %50 Arttırıyor!

Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ (KLSER), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada yeni üretim hattı siparişi hakkında bilgi verdi. Kalesinterflex markası ile dünyanın ilk 3 mm kalınlığında porselen levha üreticisi olan şirket, porselen slab yatırımları kapsamında önemli bir adım atıyor.

Yeni Yatırım ve Kapasite Artışı

Şirket, 1 x 3 metre ve 1,2 x 3,6 metre ebatlı üretim kapasitesini %50 arttıracak yatırım için System Ceramics Spa ile mutabakat anlaşması imzaladı. Yatırımın ilk aşaması 1 Mayıs 2025’te, ikinci aşaması ise 2025 sonunda tamamlanacak. İzahnamede yer alan Slab-Sinterflex yatırımı kapsamında yapılacak olan bu yatırım, halka arzdan sağlanan fondan karşılanacak ve yaklaşık 15 milyon EUR tutarında olacak. Bu yatırımla, mevcut kapasite 1,6 milyon m2’den 2,4 milyon m2’ye çıkarılacak.

Şirketten Yapılan Açıklama

Kaleseramik tarafından yapılan açıklamada, “Kalesinterflex markası ile dünyanın ilk 3 mm kalınlığında porselen levha üreticisi olan şirketimiz, porselen slab yatırımları kapsamında 1 x 3 metre ve 1,2 x 3,6 metre ebatlı üretim kapasitesini %50 arttıracak yatırım için System Ceramics Spa ile mutabakat anlaşması imzalamıştır” denildi.