TASLAK HALKA ARZ

X Koren Elektrik A.Ş. halka arz sürecini başlattı

X Koren Elektrik A.Ş., halka arz için SPK'ya başvurdu, gözler Yıldız Pazar’da işlem görecek hisselere çevrildi.

X Koren Elektrik A.Ş., halka arz sürecini başlatmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. Şirket, toplam 199.900.000 adet hisseyi yatırımcılara sunmayı planlıyor. Bu hisselerin 148.100.000 adeti sermaye artırımı yoluyla, 51.800.000 adeti ise ortak satışı kapsamında olacak. Halka arzda sabit fiyatla borsa dışında talep toplama yöntemi kullanılacak ve hisseler, Yıldız Pazar’da işlem görecek. Halka arzda bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak.

Arzın fon kullanım planı

Halka arzdan elde edilecek gelirin %45'i tesis, makine ve AR-GE yatırımlarına, %40'ı işletme sermayesine ve %15'i finansal borçların anapara ve faiz ödemelerine yönlendirilecek. Halka arzda fiyat istikrarı sağlanmayacak ve ek satış gerçekleştirilmeyecek. Ancak, Hasan Kaytan tarafından 5 gün boyunca 10.360.000 adet günlük alım emri taahhüdü verilmiş durumda. Şirket ve ortaklar, ihraç sonrasında bir yıl boyunca hisselerini satmama taahhüdünde bulundu.

Tahsisat oranları ve halka açıklık

X Koren Elektrik A.Ş.'nin halka açıklık oranı %20,03 olacak. Tahsisat oranları şu an için netleşmemiş olup, yurt içi bireysel, yurt içi kurumsal ve yurt dışı kurumsal yatırımcılar arasında dağılım ilerleyen günlerde belirlenecek. Halka arz sürecinin net tarihleri SPK onayının ardından duyurulacak.