ASELSAN, Asya ve Ortadoğu'daki müşterileri ile 80 milyon dolarlık yurt dışı satış sözleşmeleri imzaladığını KAP'a bildirdi.

ASELSAN’ın Yeni İhracat Başarısı

Savunma sanayi şirketi ASELSAN (#ASELS), Asya ve Ortadoğu'da yerleşik müşterilerine yönelik savunma sistemleri ihracatına dair önemli bir adım attı. Şirket, toplam bedeli 79.277.900 dolar olan yurt dışı satış sözleşmelerini imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) duyurdu.

FERSAH 100-N/MF Karinaya Monteli Sonar Sistemi İlk Kez İhraç Edilecek

Bu anlaşmalar kapsamında, denizaltı savunma harbine yönelik FERSAH 100-N/MF Karinaya Monteli Sonar Sistemi ilk defa ihraç edilecek. ASELSAN'ın KAP'a yaptığı açıklamada, "ASELSAN, Asya ve Orta Doğu'da yerleşik müşterilerinin son kullanımı için; Elektronik Harp, Radar, Sonar Sistemleri ve Güdüm Kitleri dahil olmak üzere, savunma sistemlerinin ihracatına yönelik toplam bedeli 79.277.900 ABD Doları tutarında yurt dışı satış sözleşmeleri imzalamıştır. Denizaltı Savunma Harbine yönelik FERSAH 100-N/MF Karinaya Monteli Sonar Sisteminin ihracatı, söz konusu sözleşmeler kapsamında ilk kez gerçekleştirilecektir." denildi.

Geleceğe Yönelik Stratejik Adım

ASELSAN'ın bu yeni ihracat hamlesi, şirketin uluslararası pazarda büyüme ve etkinliğini artırma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu anlaşmalar, ASELSAN'ın küresel savunma sanayiindeki rekabet gücünü ve teknolojik üstünlüğünü bir kez daha kanıtlıyor.