1962 yılından bu yana İtalyan tasarımını banyolara taşıyan İsvea Seramik ve Banyo Ürünleri Sanayi A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) halka arz başvurusunu gerçekleştirdi. Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla yapılacak halka arz kapsamında 60 milyon adet lot sermaye artırımı hedefleniyor. Yurt içi bireysel yatırımcılar için azami 10.000 adet (eşit dağıtım) talep hakkı bulunacak.

Halka Arz Gelirlerinin Kullanım Planı

ISVEA'nın halka arzdan elde edeceği fonların kullanımı taslak izahnamede ayrıntılı şekilde belirtildi. Bu fonların %10-15'i öztüketime yönelik yenilenebilir enerji yatırımlarına, %20-30'u makine ve ekipman yatırımlarına, %10-15'i kiralama yoluyla elde edilen makine ve teçhizatların satın alımına, %15-25'i finansal borçların azaltılmasına ve %15-25'i işletme sermayesi olarak değerlendirilecek.

Halka Arz Detayları ve Tahsisatlar

ISVEA'nın halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım, yüksek başvurulu yatırımcılara ise oransal dağıtım planlanıyor. Halka açıklık oranı %21,43 olarak belirlenen ISVEA, ihraççı ve ortaklarına bir yıl boyunca satmama taahhüdünde bulundu. Halka arz süreci sonrasında, fiyata istikrar kazandırılması amacıyla 30 günlük bir fiyat istikrarı süreci de uygulanacak.

ISVEA ve Tasarım Felsefesi

İtalya'da doğan ISVEA, vitrifiye ve banyo mobilya koleksiyonlarında İtalyan tasarım dilini ve işlevselliği bir araya getiriyor. Markanın tasarımlarını WAU Architetti, Nativita Design House, Simone Valsecchi ve Ettore Giordano gibi dünyaca ünlü tasarımcılar şekillendiriyor. Çorum'daki Ar-Ge ve Kalite Kontrol Departmanları tarafından denetlenen ISVEA Design Hub bünyesinde üretilen tüm ürünler, uluslararası kalite standartlarına uygun olarak hayata geçiriliyor. ISVEA'nın vizyonu, banyoları ilham veren yaşam alanlarına dönüştürmek olarak tanımlanıyor.