Albayrak Hazır Beton San. ve Tic. A.Ş., sermaye piyasalarında yatırımcılarıyla buluşmak için halka arz süreci başlattı. SPK'ya yapılan başvuruda, şirketin 70 milyon adet hisseyi yatırımcılara sunması planlanıyor. Bu hisselerin 49 milyonu sermaye artışı yoluyla, kalan 21 milyonu ise mevcut ortaklar Erdal, Şeref ve Osman Albayrak tarafından satışa sunulacak.

Talep toplama ve eşit dağıtım yöntemi

Halka arzda sabit fiyatla borsadan talep toplama yöntemi kullanılacak olup tüm yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak. Böylece yatırımcı grupları arasında herhangi bir ayrıcalık sağlanmayacak. Halka arz süreci Tacirler Yatırım liderliğinde yürütülecek ve şirketin hisseleri Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görecek.

Halka arz gelirlerinin kullanım alanları

Albayrak Beton, sermaye artırımı yoluyla elde edeceği fonları çeşitli yatırım alanlarında değerlendirecek. Fonun yaklaşık %35-40’lık kısmı inşaat projelerine, %20-30’luk kısmı yeni yatırımlara ayrılacak. Diğer alanlarda ise işletme sermayesi, araç-makine alımları ve finansal borçların azaltılması için kaynak sağlanacak.

Satış sonrası kısıtlama taahhüdü

Yatırımcı güvenini pekiştirmek amacıyla hem ihraççı şirket hem de mevcut ortaklar halka arz sonrasında bir yıllık süreyle paylarını satmama taahhüdü vermiş bulunuyor. Ayrıca arz sonrası hisse fiyatının dengede tutulması amacıyla fiyat istikrarı planlanmakta.

Albayrak Hazır Beton’un sektördeki konumu

1984 yılında kurulan Albayrak Hazır Beton, hazır beton sektöründeki faaliyetlerine 2003’te başladı. Şirket, 4 tesiste sahip olduğu 770 m³/saat üretim kapasitesi ve 260 hektarlık taş ocağı ile Türkiye'nin önemli altyapı projelerine katkı sağlıyor. Bugün 320’den fazla çalışanıyla birçok metro projesi ve kamu altyapı işlerinde yer alan Albayrak Hazır Beton, sektörün önde gelen isimleri arasında kabul ediliyor.