TASLAK HALKA ARZ

Metgün Enerji halka arz başvurusu yaptı

Metgün Enerji Yatırımları A.Ş., 135 milyon hisseyle halka arz için SPK'ya başvurdu. Bireysel yatırımcılar ve çalışanlar için sabit fiyatla talep toplanacak.

Metgün Enerji Yatırımları A.Ş., halka arz sürecine başlamak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. Halka arzda toplam 135.579.000 adet hisse satışa sunulacak. Bu hisselerin 90.579.000 adeti sermaye artırımı yoluyla, 45.000.000 adeti ise ortak satışı yöntemiyle ihraç edilecek.

Sabit fiyatla borsa dışında talep toplanacak

Halka arzda hisse dağıtımı sabit fiyat yöntemiyle, borsa dışında talep toplama yoluyla yapılacak. Bireysel yatırımcılar ve şirket çalışanları için eşit dağıtım planlanıyor. Tahsisat oranları henüz belirlenmemiş olsa da, ek satış planlanmıyor ve fiyat istikrarını sağlama hedefi bulunmuyor.

Günlük alım emri taahhüdü

Halka arzın desteklenmesi amacıyla Metgün Enerji, ilk beş işlem günü boyunca her gün 2.250.000 adet hisse için alım emri taahhüdünde bulundu. Bu işlem, İNFO Yatırım liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından yönetilecek. Halka arz sürecinin tamamlanmasının ardından şirketin hisseleri Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görecek.

Yenilenebilir enerjiye güçlü odak

2017 yılında enerji sektörüne adım atan Metgün Enerji Yatırımları A.Ş., güneş, hidro, rüzgar ve biyokütle santralleri aracılığıyla yenilenebilir enerji üretimi gerçekleştiriyor. Şirket, şu anda 215,299 MW'lık kurulu güce sahip ve izin süreçleri devam eden projeleriyle bu kapasitenin 222,697 MW’a çıkarılması planlanıyor.

Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir iş modeli benimseyen Metgün Enerji, karbon ayak izini azaltma misyonuyla global enerji sektöründeki yenilikleri takip ederek büyümeye devam ediyor.