TASLAK HALKA ARZ

Pakun Üretim Gıda halka arz için başvuru yaptı!

Pakun Üretim Gıda, 40 milyon hissenin yarısını bireysel yatırımcılara ayırarak halka arz süreci için SPK’ya başvurdu. Halka arzın ardından Yıldız Pazar’da işlem görecek.

Türk un sanayisinin köklü isimlerinden Pakun Üretim Gıda A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu. Halka arz kapsamında 40 milyon hissenin 33 milyonu sermaye artışı, geri kalan kısmı ise ortak satışı yoluyla sabit fiyat yöntemiyle borsa dışında talep toplanarak yatırımcılara sunulacak. Hisselerin %50’sinin bireysel yatırımcılara ayrıldığı süreçte ek satış planlanmazken, fiyat istikrarı sağlamak amacıyla önlemler alınacağı duyuruldu. Allbatross Yatırım liderliğinde kurulan konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek halka arzın ardından Pakun, Yıldız Pazar'da işlem görecek.

Pakun Üretim Gıda'nın 51 yıllık sanayi tecrübesi

1973’te Samsun’un Bafra ilçesinde kurduğu ilk taş değirmeni ile un üretimine başlayan Pakun, bugün Türkiye'nin ve dünya pazarlarının önemli un tedarikçilerinden biri konumunda. Samsun’daki ana merkezine ek olarak, 2017 yılında Çorlu’daki Başak Gıda tesisini de bünyesine katan Pakun, İzmir’deki Kadıoğlu Un Fabrikası ile üretim kapasitesini genişletti. Günlük yaklaşık 1200 ton buğday kırma kapasitesine sahip olan şirket, 2024 yılı sonunda Çorlu’da açılacak yeni tesisiyle kapasitesini 2000 tonun üzerine çıkarmayı planlıyor.

Kalite ödülleri ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Pakun

Pakun’un Durgun markalı unu, Avrupa Lezzet ve Kalite Ödülü ile "Üstün Lezzet Ödülü"ne layık görülürken, şirket 4 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak Türk un sektörünün temsilcisi konumunda. 2023 yılında Fortune 500 Türkiye listesine giren Pakun, sektöründe en çok ihracat gerçekleştiren 7. firma olarak tanınıyor. Ayrıca, Türkiye İhracatçılar Meclisi İlk 1000 İhracatçısı sıralamasında geçen yıla göre 173 basamak yükselerek 531. sıraya yerleşti.

Geleceğe yönelik büyüme adımları ve hedefler

ISO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları ve Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi listelerinde yer alan Pakun, sektördeki genişleme hedefleri doğrultusunda, güçlü finansal yapısını halka arz yoluyla pekiştirmeyi hedefliyor. Halka arz sonrası yeni yatırımcılarla birlikte büyüme hedeflerini hızlandırmayı amaçlayan şirket, Türkiye ve global pazarlarda daha güçlü bir konum elde etmeyi planlıyor.