TASLAK HALKA ARZ

Şa-Ra Enerji halka arz yolunda!

Şa-Ra Enerji, SPK'ya halka arz başvurusu yaparak Yıldız Pazar'da işlem görmek üzere hisselerini sabit fiyatla yatırımcılara sunmayı planlıyor.

Şa-Ra Enerji İnşaat Tic. ve San. A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) halka arz başvurusu yaparak borsada yatırımcılarla buluşmaya hazırlanıyor. 1985 yılında Ankara'da kurulan şirket, hisselerini Yıldız Pazar'da sabit fiyatla ve borsa dışında talep toplama yöntemiyle halka arz etmeyi planlıyor.

Sermaye artırımı ve hisse satışı

Halka arz sürecinde Şa-Ra Enerji, 11.125.000 adet yeni hisse çıkararak sermaye artırımı yapacak. Buna ek olarak, toplamda 11.125.000 adet mevcut hisse satışa sunulacak. Bu hisselerin 8.900.000 adeti Şadi Türk'e, 2.225.000 adeti ise Hilkat Mor'a ait durumda. Toplamda 22.250.000 adet hissenin %50'si sermaye artırımı, %50'si ise ortak satışı şeklinde halka arz edilecek.

Fonların kullanımı

Halka arzdan sağlanacak fonun %15'i yatırım harcamalarına, %55'i işletme sermayesi ihtiyacına, %30'u ise finansal borçların ödenmesine ayrılacak. Detaylar taslak izahnamenin 263. sayfasında bulunuyor.

Tahsisat ve dağıtım yöntemleri

Yurt içi bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılması planlanırken, yüksek başvurulu yatırımcılara ise oransal dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka açıklık oranı %20,02 olarak belirlendi. Tahsisat oranları ve fiyat istikrarı ile ilgili kararlar ilerleyen dönemlerde netleşecek.

Satmama taahhüdü ve diğer önemli bilgiler

Şirket ve ortakları, halka arzın ardından bir yıl boyunca hisselerini satmama taahhüdünde bulundu. Ek satış yapılmayacak ve halka arz süreci Tera Yatırım liderliğinde bir konsorsiyum tarafından yönetilecek. Şa-Ra Enerji hisselerinin Yıldız Pazar'da işlem göreceği ve T1-T2 fonlarının kullanılamayacağı belirtildi.